Hirdetés

Dedikált AI-gombbal érkezik a Logitech új egere



|

A Prompt Builderrel előre megszabott, AI-t igénylő feladatokat lehet egy gombnyomással elintézni.

Hirdetés

A mesterséges intelligencia fejlődésével egyre több olyan időigényes feladatot vesz át tőlünk a technológia, amit korábban akár hosszadalmas munka árán tudtunk összehozni. Ilyenek például a szöveg- és képgeneráló funkciók, a zeneírás, vagy a videókészítés.

Ha manapság ezeket a feladatokat egy AI-platformra bíznánk, részletes szöveges utasítást kellene adnunk a szoftvernek, hogy tudja, milyen eredményt várunk el tőle. De mi lenne, ha a munka ezen részével is kevesebbet kellene foglalkozni, és ezt is az AI-ra bízhatnánk rá?

Ha ennyire talán nem is egyszerű a dolog, de a Logitech jóvoltából egyre közelebb kerülhetnek ezek a szuper kényelmi funkciók hozzánk. A gyártó a meglévő mesterséges intelligencia alapú szoftverekre építve igyekszik kimaxolni a lehetőségeket.

Hirdetés

A vállalat Logi Options+ szoftverének köszönhetően tulajdonképpen bármilyen Logitech eszköz képes lesz promptokat generálni nekünk a jövőben egy kattintással, a ChatGPT-vel együttműködve. Tehát a Logi AI Prompt Builder nemcsak a chatbotot képes kezelni, hanem megkérhetjük arra is, hogy pillanatok alatt fogalmazzon át egy szöveget megadott szempontok alapján.

Például pontokba szedethetünk, lényegre törőbbé tehetünk vagy lerövidíthetünk megadott szó- vagy karakterszámra egy írást. Segíthet nekünk azzal, hogy a napi sajtóból kiemeli a lényeget, vagy egy gombnyomás hatására sablonválaszt küld az érkező e-mailekre. A felhasználók azt is kiválaszthatják, hogy a prompt milyen hangon szólaljon meg.

A felület, ahol funkciókat rendelhetünk a Prompt Builderhez
A felület, ahol funkciókat rendelhetünk a Prompt Builderhez

A funkció használatához nem kell feltétlenül speciális eszköz, elég, ha egy gombot hozzárendelünk a Prompt Builderhez. Ha azonban mégis beszereznénk egy olyan Logitech perifériát, amely külön gombot tartalmaz a funkció előhívására, egyelőre várnunk kell. A hírek szerint hamarosan érkezik a Logitech M750 Signature AI Edition egér, ami már alkalmas lesz erre.

Az M750 és dedikált gombja
Az M750 és dedikált gombja

A dedikált gombbal felszerelt egérhez először csak az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban juthatunk hozzá 50 dollár körüli áron (18 500 forint). A Logi AI Prompt Builder most még csak a ChatGPT-vel "hajlandó" együtt dolgozni, de már tervbe van véve, hogy más platformokat is bevonjanak az együttműködésbe.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.