Hirdetés

Digitális áruházat csinálna magából a Discord



|

A platformnak bejött a monetizációs modell, még több pénzt dobna a körforgásba.

Hirdetés

A 8 éves múltra visszatekintő Discord az egyik legdinamikusabban fejlődő közösségi szolgáltatás, amely most akár új felhasználókat is nyerhet azzal, hogy a Twitternél és a Redditnél is áll a bál a vezetőik által eszközölt változtatások miatt.

A Statista adatai szerint már több mint 500 millió felhasználóval bíró platform decemberben az előfizetős szerverek bevezetésével feküdt rá a monetizációra, most pedig további pénzkereseti lehetőségekkel készül a tartalomkészítők számára.

Hirdetés

A témáért felelős Derek Yang nemrég egy hivatalos blogposztban jelentette be, hogy a következő hónapban egy új funkciót fognak tesztelni "Downloadables" néven. Ez a gyakorlatban pénzért kínált letölthető tartalmakat jelent, például e-könyveket, képanyagokat vagy videojátékos útmutatókat.

A fizetős javakat az erre létrehozott Server Shopon keresztül lehet majd beszerezni, ahol exkluzív hozzáféréssel járó "prémium szerepköröket" is árusíthatnak a szerverek üzemeltetői. Amennyiben a teszt tapasztalatai pozitívak, a Server Shop biztosít majd lehetőséget a szerverekre szóló előfizetések megvásárlására is, amely most új előfizetési osztályokkal bővült. A frissített rendszerben már 4 hozzáférési szint közül választhatnak a felhasználók havi 3,99 dollártól 7,99 dollárig, értelemszerűen a legdrágább csomagért jutva a legtöbb előnyhöz (pl. exkluzív tartalmakhoz, korai hozzáféréshez, kulisszák mögötti betekintésekhez).

Ami a digitális tartalmak vásárlását illeti, a Discord nem közölte, hogy mikor rajtolhat élesben az új funkció, ahogy a tesztüzemmód részletei sem tisztázottak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.