Hirdetés

Digitális igazolványokat adna minden tagország állampolgárának az EU



|

A digitális személyazonosítás a Unió minden tagországában működik majd.

Hirdetés

Izgalmas tervet jelentett be az Európai Unió a vírus utáni időszakra. Azt szeretnék, hogy minden tagország állampolgára rendelkezzen egy e-ID tárcával, melyet bármelyik EU-s országban használhat személyazonosításra és szolgáltatások igénybevételére is.

A tervezett ID egy okostelefon alkalmazás lesz, ami elraktározza majd a felhasználó iratainak digitális verzióját, legyen az a személyazonosító igazolványa, a jogosítványa vagy a diplomája.

Hirdetés

A digitális tárca "lehetővé teszi, hogy úgy járjunk el a tagországok bármelyikében, mint ahogyan azt otthon tennénk" - mondta Margrethe Vestager, az Európai Unió digitális korszakáért felelős ügyvezető alelnöke.

Hozzátette továbbá, hogy az alkalmazás az online térben is működik majd. Bejelentkezhetünk vele például a Facebookra vagy a Google-be, amivel az EU még jobban az emberek kezébe szeretné adni a döntést, hogy mennyi információt osztanak meg magukról ezekkel a vállalatokkal.

A tervekben szerepel, hogy ugyan mindenki számára elérhető lesz a szolgáltatás, kötelezővé nem fogják tenni. Az alkalmazás fejlesztéséért felelősök abban bíznak, hogy 2022 őszére már részletesebb technikai információkkal is szolgálhatnak majd. Ti használnátok EU-s elektronikus ID-t?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.