Hirdetés

Digitális slusszkulcshoz való modullal rukkolt elő az LG



|

Pontosabb és biztonságosabb, mint más eddigi megoldások, amire a trendeket nézve szükség is volt.

Hirdetés

Január 24-én jelentette be az LG Innotek, hogy sikeresen kifejlesztettek egy új, digitális kocsikulcshoz való, immáron erősebb modult, ami autókba építve, mobilunkhoz csatlakozva pontosabb helyszínfelismerést és megerősített biztonsági funkciókat kínál - írja a Businesskorea.

A modul, kvázi újgenerációs slusszkulcs lényege, hogy vezeték nélküli kapcsolatot biztosít autó és okostelefon között, ily módon pedig nemcsak kinyitni, lezárni vagy bepöccinteni lehet járművünket, de mobilon olyan adatokat is ellenőrizhetünk, mint például a kilométeróra vagy a benzinszint.

Hirdetés

Az LG azt ígéri, hogy az új modul ötször pontosabb helyszínfelismerést biztosít, mint korábban, hála saját algoritmusuknak, illetve a mellette használt UWB- és NFC-technológiáknak. Járművünk biztonsága érdekében szintén saját fejlesztésű, gépjármű-feltörést megelőző technológiát használ a dél-koreai cég.

Mobileszköz fronton korábban az Apple is rágyúrt már erre a területre, jóllehet, az LG most épp az autókhoz való egységre mutatott új megoldást, amire a trendeket nézve szükség is volt: 2020-ban világszerte 6,3 millió jármű működött digitális kulccsal, 2025-re viszont ez a szám közel négy és félszeresére növekedhet (28,9 millió).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.