Hirdetés

Bármelyik drónt beazonosítja a fejed fölött a DJI



|

A DJI bemutatta a Remote ID-t, amin keresztül gyakorlatilag bármelyik levegőben lévő drónról kérhetünk le adatokat.

Hirdetés

A DJI bemutatta a Remote ID-t, ami egy hatósági törekvésekkel összhangban lévő új szolgáltatás. A segítségével bármelyik okostelefon-használó tudja majd azonosítani a levegőben lévő drónokat. 

Hirdetés

Egy app segítségével a drónok azonosíthatóak, szám vagy egyedi kód alapján. A drón pontos helyzetét, pályaívét, sőt, a pilótájának helyzetét is megmutatja a program. Gyakorlatilag olyan, mint egy virtuális rendszámtábla. 

A rendszer WiFi segítségével kapcsolódik, vagyis szinte bármilyen átlagos eszközzel használható. A DJI azért választotta ezt a megoldást, hogy elkerülje a mobilnetes túlszámlázásokat és váratlan adatforgalmat. 

A Remote ID fejlesztésére azért volt szükség, hogy a DJI megfeleljen a hatóságok előírásinak a személyi drónhasználatra vonatkozóan. A gyártó szerint mindez a biztonságot és a nyugalmat is fokozza majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.