Hirdetés

Döbbenet, hogy mit hoz ki az elmosódott fotókból a mesterséges intelligencia



|

Az erősen pixeles arcképekből akár tűéles fotót is tud készíteni a PULSE néven futó mesterséges intelligencia.

Hirdetés

A Duke Egyetem kutatói előálltak egy olyan új mesterséges intelligencia-alapú módszerrel, ami igen látványos képjavítást eredményez. Az elmosódott arcképekből gyakorlatilag tűéles fotókat is tud készíteni. A PULSE nevű rendszer természetesen nem varázsol, a trükk abban van, hogy a mesterséges intelligencia által generált arcok között addig kutat, amíg a bemeneti képhez hasonló eredményt kapnak ugyanolyan tömörítés mellett. A gyakorlatban egy 16x16 pixeles képből pár másodperc alatt lesz 1024x1024-es fotó. 

Hirdetés

A kutatók szerint az eredmény egy hiperrealisztikus portré, ugyanis sokszor extra részletek is felbukkannak, ráncok, szőrszálak például. De a szempillákra és pórusokra is figyeltek, vagyis minden eddiginél részletesebb az eredmény.

Arra azért felhívták a figyelmet, hogy egy biztonsági kamera képéből senki ne azt várja, hogy éles fotót kap, mint a filmekben. A mesterséges intelligencia ugyanis új arcok generálásával dolgozik, vagyis valódinak tűnő, de nem létező arcokat hoz létre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.