Hirdetés

Döbbenetes hiba van az iPhone-ok számológépében



|

Az iOS 11 számológépe mondhatni elfelejtett helyesen összeadni - az Apple valószínűleg dolgozik a javításon.

Hirdetés

Aki az iOS 11-et futtató iPhone-jának vagy iPadjének a számológépét használná valamilyen fontos számoláshoz, az jobb, ha meggondolja magát. Egy kellemetlen hiba miatt ugyanis az Apple gyári számológépe elfelejtett helyesen számolni. 

Hirdetés

A hibát bárki tesztelheti, ha szépen sorban begépeli az [1+2+3] műveletsort. Az egyenlőségjel lenyomása után általában a 6-os szám jelenik meg. Azonban ha valaki gyorsan érinti meg egymás után a gombokat, akkor 24 is lehet a végeredmény. 

A probléma abból adódik, hogy a számológép animációkat használ, és egy gomb megérintésekor animáció igazolja vissza, hogy megnyomtuk a helyes számot. Az egyes érintéseket egészen addig nem regisztrálja az app, ameddig az előzőhöz tartozó animáció nem zárult le. Vagyis aki túl gyorsan érinti meg a számokat, annál nagyon váratlan eredmények jelenhetnek meg. 

Az Apple már tud a hibáról: az egyik dolgozója, Chris Espinoza szerint több mint 70-en tettek már panaszt ebben az ügyben. Értelemszerűen az Apple idővel kijavítja majd ezt a kellemetlen hibát. Addig is jobb lassan számolni az alkalmazással, esetleg az App Store-ban nézni egy alternatívát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.