Hirdetés

Döbbenetes, hogy mit találtak egy utcán heverő pendrive-on



|

A London-Heathrow-i repülőtér összes biztonsági információja rajta volt, titkosítás nélkül.

Hirdetés

Mindannyian tudjuk, hogy a megtalált pendrive-okat nem túl szerencsés csatlakoztatni a saját gépünkhöz, elvégre nagyon nagy biztonsági kockázatot jelent egy ilyen flash drive. 

Hirdetés

Talán emiatt történt, hogy valaki inkább elvitte az utcán talált pendrive-ot Londonban egy könyvtárba. Végül azonban nem tett kárt a könyvtár PC-jében. Legnagyobb meglepetésére szigorúan bizalmas és titkos információkat talált rajta - a világ egyik legnagyobb repterének összes biztonsági adatát, eljárását tartalmazta a meghajtó. 

Döbbenetes módon a London-Heathrow-i repülőtérről rögzített 2,5 GB adatból semmi sem volt titkosítva vagy bármilyen formában védve, a 76 mappában lévő adatok szabadon böngészhetőek voltak. Térképek, videók, dokumentumok, a CCTV kamerák helyei, sőt, a brit királynő útvonala és a kapcsolódó biztonsági intézkedések is listázva voltak. Minden adat megvolt ahhoz is, hogy valaki beléphessen a reptér lezárt területeire. 

A pendrive-ot megtaláló férfi a Mirrornak adta át a meghajtót, a lap pedig azonnal értesítette a reptér vezetőségét. A vizsgálatokat megkezdték, egyelőre nem tudni, hogy valaki hozzá nem értésből másolt fel és hagyott el ilyen adatokat, vagy szándékosan készített volna elő egy terrortámadást. 

A konkrét reptéren nagyjából évi 75 millió utas fordul meg. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.