Hirdetés

Döbbenetes kamerafejlesztésekre készül a Samsung, az Apple és az LG



|

A jelentések szerint minden nagy gyártó átáll 2019-ben a tripla hátlapi kamerára és a 3D-képes szenzorokra.

Hirdetés

A Huawei és az Oppo idén sokat tett a mobilfotózás további fejlesztéséért. A Huawei a P20 Próval tripla hátlapi kamerára váltott, az Oppo az R17 Próval (ami a OnePlus 6T alapja) pedig elhozta a 3D-képes hátsó kamerát (ráadásul ott is három szenzor van a hátlapon). 2019-ben minden nagyobb gyártó követi majd a kínai riválisokat. A dél-koreai média iparági jelentésekre alapozva legalábbis biztos ebben, ugyanis az alkatrészgyártók már most nagyon komoly megrendeléseket kaptak az új trend miatt. 

Hirdetés

A kameraszenzorokkal foglalkozó LG Innotek és a Samsung Electro-Mechanics egyaránt megrendelések armadájára számít, többek között azért, mert a Samsung és az LG következő zászlóshajói a belsős szivárogtatók szerint tripla hátlapi kamerát kapnak. A nevesebb elemzők is így tudják, és mindezt újfent megerősítette Kim Ji-san, a Kiwoom Investment & Securities szakembere is. 

A folytatás első lépcsőjét az 5-kamerás LG V40 ThinQ jelenti majd, amely idén ősszel debütál. Ezután tripla hátlapi kamerára vált az új Galaxy A széria is, majd jövő év elején a Galaxy S10-es széria (a Galaxy S10+ legalábbis biztosan). 

A Galaxy S10+ állítólag egy 16 megapixeles széleslátószögű kamerával és egy 13 megapixeles, 3x-os optikai zoomra képes telefotós lencsével egészíti ki a 12 megapixeles fő szenzort. 

Az Apple eközben arra készül, hogy a 2019-es iPhone-okat 3D-képes hátsó kamerával szerelje fel. Az Apple a kiterjesztett valóságra építő élményeket népszerűsítené ezzel, illetve a gesztusvezérlést. Hasonlóval újít majd a OnePlus 6T is, már idén ősszel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.