Hirdetés

Döbbenetesen egyszerű trükkel loptak meg parkoló autósokat



|

Aki úgy akart fizetni, hogy QR-kódot olvasott be, azt kellemetlen meglepetés érhette.

Hirdetés

QR-kódokkal rengeteg helyen találkozhatunk, és minden modern okostelefon beépített kameraalkalmazása képes azokat olvasni, így pillanatok alatt elérhetünk webhelyeket, információkat, használhatunk szolgáltatásokat. Itthon is láthatunk a parkolóautomatákon ilyen kódokat, amik - szerencsés esetben - a mobilparkolás-applikációhoz vezetnek minket.

Legalább három texasi városban, Houstonban, Austinban és San Antonióban trükköztek csalók úgy, hogy egész egyszerűen felragasztottak QR-kódokat.

Hirdetés

San Antonio rendőrkapitánysága már decemberben figyelmeztette a felhasználókat erre, Austinban pedig több mint 100 olyan automatát találtak, amire valaki egy matricát ragasztott, az azon látható QR-kód pedig egy ma már nem aktív weboldalra irányította az áldozatokat.

Az Austin parkolási ügyekkel foglalkozó divízióját vezető Jason Redfern azt nyilatkozta, pont emiatt nem használnak egyébként QR-kódokat, szakértők figyelmeztették őket, hogy nagy a visszaélések esélye. Aki fizetni szeretne, az automatánál vagy appon keresztül megteheti, de a QR-kódokat határozottan érdemes kerülni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.