Hirdetés

Döbbenetesen nézett ki az iPhone eredeti prototípusa



|

Előkerült az első iPhone eredeti, iPhone M68 prototípusa, amely inkább volt egy alaplap, mintsem mai értelemben vett okostelefon.

Hirdetés

A The Verge nemrég olyan fotókat közölt, amelyeken az első iPhone eredeti prototípusa látható. Ez lenyűgöző képet ad arról, hogy milyen munka állt az Apple fejlesztői csapata előtt, amikor valósággá akarta váltani az iPhone-t. A prototípus persze egészen más volt, mint a végső késztermék. 

Hirdetés

Az iPhone M68-as prototípus inkább volt egy alaplap, amihez képernyőt lehetett csatlakoztatni. A kijelzőnek az alaplap jobb alsó sarkában volt csatlakozó, de ha ez nem lett volna kéznél, akkor RCA és komponens csatlakozóval is ráköthető volt külső képernyő. SIM-kártyát is lehetett bele helyezni, volt LAN port és jackcsatlakozó, sőt, hangerőgomb, home gomb, kamera, valamint rádiós chip. 

Ezt a prototípust azok a mérnökök használták, akik az eredeti iOS tervezésével lettek megbízva. Konkrétan az iOS előtti rendszerrel van szó. A piros szín az Apple-nél egyébként külön utal a prototípusokra. Ebben egyébként Samsung processzor és tárhely volt, de Intel, Infineon, CSR, Marvell és Skywords chipeket is használtak. 

Ezt látva egészen megdöbbentő, hogy mire jutottak a mérnökök, és mi lett az elmúlt 12-13 év alatt az iPhone-ból, amelynek a története egy nagy, piros alaplappal indult. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.