Hirdetés

Döcögősen indult el Dél-Koreában a Galaxy S10 5G



|

Állandó kapcsolódási hibákra panaszkodnak a készüléktulajdonosok, de úgy néz ki, hogy igazából az 5G-s hálózattal van baj, nem a Samsung csúcsmobiljával.

Hirdetés

A Samsung Galaxy S10 5G már elérhető Dél-Koreában, azonban a készülékek tulajdonosai állandóan kapcsolódási problémákra panaszkodnak. A különböző oldalakon arról beszélnek, hogy a készülék 5G-ről átvált LTE-re. 

Hirdetés

Az okostelefon gond nélkül felmegy az 5G-s hálózatokra, azonban amikor a felhasználó eltávolodik ezektől, akkor nem vált LTE-re a mobil, hanem megszűnik a mobilnetes kapcsolat. A többszöri újraindítás nélkül ráadásul vissza sem áll. 

Azt egyelőre nem tudni biztosra, hogy mi okozza a gondokat Dél-Koreában. A Samsung tájékoztatása szerint minden szükséges szoftverfrissítést közzétettek, ami ahhoz kellett, hogy a készülék észrevétlenül és pontosan váltson egyik hálózatról a másikra. Az SK Telecom és az LG U+ is arról beszélt, hogy minden 5G-s bázisállomást megfelelően frissítettek, és nem hallottak panaszokat. A Galaxy S10 5G második napján már több mint 30 000 előfizetőről beszélt az egyik szolgáltató. 

Egy másik, meg nem nevezett szolgáltató dolgozója ugyanakkor azt állítja, hogy a telekommunikációs felszerelésekkel adódhatott valami probléma, ami meggátolja, hogy az eszközök váltsanak a technológiák között. 

Bármi is legyen a gond, a helyzet nem kedvez a Samsungnak és Dél-Koreának, elvégre az ország az első akart lenni a világon, ahol gond nélkül megy az 5G. Mivel az 5G csak most indul, ezért mindez nagyon kevés embert érint - de az ilyen hírek hallatán valószínűleg sokan döntenek a kivárás mellett, és halogatják az 5G-s mobilok megvásárlását. 

Európában egyébként az első 5G-s szolgáltatást a Swisscom indítja el, a Qualcomm segítségével. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.