Hirdetés

Dollármilliárdos lett Tim Cook, az Apple vezére



|

A jelentések szerint Tim Cooknak, az Apple ügyvezetőjének a vagyona mostanra az 1 milliárd amerikai dollárt is meghaladja.

Hirdetés

Hatósági adatok és piaci becslések alapján a Bloomberg számításokat végzett, és arra jutott, hogy az Apple ügyvezetőjének, Tim Cooknak nagyobb a vagyona, mint valaha: állítólag immáron több mint 1 milliárd dollárnyi vagyonnal rendelkezik az Apple-vezér. Ez annak fényében persze nem meglepő, hogy az Apple megduplázta az árbevételét és a nyereségét, mióta 2011-ben Tim Cook átvette a céget Steve Jobstól. Az Apple piaci értéke pedig közel 2 billió dollár, azaz 2000 milliárd dollár. 

Hirdetés

Tim Cook a vagyonának nagyját részvényjuttatások formájában kapta meg 1998-tól kezdődően, amikor az Apple-höz belépett. Jelenleg 847 969 Apple-részvényt birtokol, ami hétfői árfolyamon 375 millió dollárt jelent. Korábbi osztalékkifizetések és részvényeladások még 650 millió dollárt tesznek ehhez, illetve további 100 milliós részvényjuttatás járul még hozzá. 

A Bloomberg szerint ritka az olyan ügyvezető dollármilliárdos, aki nem maga alapította az általa vezetett céget. 2019-ben Cooknál csak Elon Musk keresett jobban, mint ügyvezető. Ráadásul Cook vagyona a valóságban alacsonyabb lehet, ha adakozott. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.