Hirdetés

Dollármilliókat fizetett az Apple a nőnek, akinek vetkőzős fotóit posztolta a vállalat szervizpartnere



|

A szerviz alkalmazottai egy ügyfél saját Facebookján osztották meg az intim tartalmakat, amiket a javításra leadott készülékén találtak.

Hirdetés

Ugyan már évekkel ezelőtt történt az eset, de csak most zárult le annak a nőnek a kálváriája, akinek durván visszaéltek privát fotóival az Apple egyik szervizpartnerénél. Az almás cég még 2016-ban küldött tovább javításra egy iPhone-t a Pegatron kaliforniai üzemének, ahol két technikus a telefonon talált 10 vetkőzős fotót, valamint egy szexvideót is posztolt a főszereplőjük saját Facebook-oldalára.

Az érzékeny tartalmakat ráadásul olyan körítéssel töltötték fel, mintha a sértett maga osztotta volna meg őket. A visszaélést elszenvedő 21 éves egyetemista végül csak a barátai figyelmeztetése után vette észre a történteket. Az elkövetőket természetesen kirúgták, a nővel viszont azóta is egyezkedett az Apple, hogy ne vigye perre a dolgot.

Hirdetés

A The Telegraph nemrég megjelent cikke most arról ad hírt, hogy a feleknek sikerült megegyezniük, ám ez a cupertinóiaknak több millió dollárjukba került. A pontos összeget titoktartási záradék védi, ám a sértett ügyvédei állítólag 5 millió dollárt követeltek a tárgyalások során a magánélet megsértése és az okozott szorongás miatt.

Persze még ez sem lenne nagy ár a világ egyik legértékesebb cégének. Főleg, hogy az Apple évek óta harcol a javítás jogáért síkra szálló aktivistákkal, akik szerint a folyamatot megnehezítő technikai megoldásokkal és az alkatrészek visszatartásával a vállalat jogtalanul korlátozza a termékei házilagos, vagy külsős vállalkozóknál történő javítását.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.