Hirdetés

Donald Trump elárulta, visszatér-e az új kezekbe kerülő Twitterre



|

Egészen új helyzet állt elő az örökös kitiltásokat elítélő Elon Musk színre lépésével.

Hirdetés

Tegnap hivatalossá vált, hogy Elon Musk 44 milliárd dollárért felvásárolja a Twittert, s ezzel új korszak indul a 2006 óta működő mikroblog életében, a milliárdos ugyanis egyértelművé tette, hogy a törvényes keretek tiszteletben tartásával nagyobb szólásszabadságot szeretne biztosítani a platformon, s hogy az örökös kitiltás gyakorlatával sem ért egyet.

Emiatt beindult a találgatás, hogy vajon a tavaly januárban kiebrudalt Donald Trump is visszatérhet-e, az időközben Truth Social néven saját közösségi oldalt gründoló republikánus exelnök pedig meg is válaszolta a nagy kérdést.

Hirdetés

Trump a Fox Newsnak nyilatkozva tette egyértelművé, hogy a továbbiakban inkább a saját szolgáltatását preferálja:

"Nem megyek [vissza] a Twitterre, maradok a Truthnál. Remélem, hogy Musk megveszi, mert javítani fog rajta és ő egy jó ember, de én maradok a Truthon."

- zárta rövidre a témát az ingatlanmágnásból lett politikus, ám még közel sem biztos, hogy valóban ennyi lesz a történet. Trump részéről ugyan teljesen logikus, hogy távol akar maradni a Twittertől, hiszen épp most indított egy rivális platformot, ami szinte az 1/1-es koppintása a mikroblognak, a Truth Social esetleges bukásával viszont megváltozna a helyzet.

A piac pedig máris beárazta ezt a lehetőséget. A közösségi oldal mögött álló Trump Media & Technology Group (TMTG) még tavaly ősszel jelentette be, hogy a tőzsdére lépés érdekében össze fog olvadni a Digital World Acquisition Corp (DWAC) nevű vállalattal. A Twitter felvásárlásának hírére viszont 9,5%-kal zuhantak a DWAC részvényei, ezzel jelezve, hogy a befektetők is aggódnak Trump esetleges visszatérése miatt.

A kizárólag az Egyesült Államokban elérhető Truth Social fő ütőkártyája ugyanis az exelnök személye, aki a szimpatizánsai mozgósításával több millió követőt képes bevonzani. Hogy ez mire elég, az várhatóan ettől a héttől derül ki, Trump ugyanis csak most kezdi majd el a rendszeres posztolást. A Fox News kérdésére az üzletember-politikus azt is elárulta, hogy nem tekint konkurenciaként a szabadabbá váló Twitterre, mivel az ország szempontjából üdvözlendőnek tartja a nagyobb nyitottságot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.