Hirdetés

Donald Trump még kiszúrt 8 kínai alkalmazással



|

Trump szerint az appok nemzetbiztonsági fenyegetést jelentenek, ezért megtiltotta az azokkal kapcsolatos tranzakciókat.

Hirdetés

Donald Trumpot hamarosan Joe Biden váltja Amerika elnöki székében, és bár sok szakértő szerint Biden is folytatja majd a Kínaellenes politikát többek között technológiai fronton is; Trump a leköszönése előtt azért még aláírt egy elnöki rendeletet, amiben 8 kínai alkalmazással kapcsolatban is betiltja a tranzakciókat.

A rendelet Trump leköszönése után lép életbe. A kormány szerint az appok nemzetbiztonsági fenyegetést jelentenek. 

Hirdetés

A vádak szerint meg kell állítani a Kína által létrehozott és irányított appokat, amelyek villámgyorsan terjednek, és fenyegetést jelentenek a nemzetbiztonságra, a külpolitikára és a gazdaságra is. A rendelet szerint az appok az amerikai emberek adatait gyűjtik. Emiatt aztán korlátozások alá vonják az Alipay, CamScanner, QQ Wallet, SHAREit, Tencent QQ, VMate, WPS Office appokat. 

A WeChat és a TikTok korábbi betiltását amerikai bírók megállították korábban, de egyik kínai szolgáltatás helyzete sem rendezett. Túl sok változásra Biden vezetése mellett sem számítanak a szakértők. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.