Hirdetés

Donald Trump vissza akarja tenni a térképre a ZTE-t



|

Az amerikai elnök utasította a kereskedelmi minisztériumot, hogy hozza helyre a dolgokat.

Hirdetés

A kínai ZTE nemrég arra kényszerült, hogy gyakorlatilag leállítsa a működését. Az amerikai kereskedelmi minisztérium ugyanis megtiltotta az amerikai cégeknek, hogy bármit értékesítsenek a következő 7 évben a vállalat számára (emiatt alkatrészt és szoftvert sem tud szerezni a ZTE). Most furcsa szövetségesre talált a korábban kémkedéssel vádolt ZTE: maga Donald Trump állt mellé. 

Hirdetés

Az amerikai elnök a Twitteren arról beszélt, hogy jelenleg is a kínai elnökkel dolgozik azon, hogy minél előbb visszahozza az üzletbe a ZTE-t. Túl sok munkahely veszne el Kínában, ha nem így tennének. 

Az amerikai kereskedelmi minisztérium azért vezette be a korlátozást, mert a ZTE megszegte az amerikai szankciókat, amelyek szerint nem értékesíthettek volna terméket és szolgáltatást Irán és Észak-Korea számára. Az 1,19 milliárd dolláros büntetést kirótták, de az exportkorlátozást felfüggesztették, amennyiben együttműködnek, és intézkednek a vétkesekkel szemben. Mivel ez nem történt meg, a kereskedelmi minisztérium ismét életbe léptette a korlátozást. 

Bár Donald Trump idén meggátolta nemzetbiztonsági aggályok miatt a Broadcomot a Qualcomm felvásárlásában, most mégis megmentene egy olyan kínai céget, amit 2012-ben kémkedéssel vádoltak Amerikában. A ZTE Amerikában a negyedik legnagyobb okostelefon-gyártó. 

Trump utasította a kereskedelmi minisztériumot, hogy hozzák helyre a dolgokat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.