Hirdetés

Donald Trump visszatérhet még valaha a Twitterre?



|

Az Amerikai Egyesült Államok volt elnöke a kitiltását követően többször is hiábavalóan próbált visszajutni kedvenc közösségi médiaplatformjára.

Hirdetés

Miután a választási vereségébe beletörődni képtelen, demokrata ellenfelét csalással vádoló Donald Trump szónoklata hatására hívei január 6-án megrohanták a kongresszus székházát, és az ostromban öt személy (négy tüntető, valamint egy rendőr) életét vesztette, a volt elnök fiókjait egymás után függesztették fel a vezető közösségi médiaplatformokon, így a TikTokon, a YouTube-on, a Facebookon, és a Twitteren is.

Az utóbbira vonatkozó tiltás ráadásul még csak nem is határozott időre szólt, mivel a Twitter illetékesei attól tartottak, hogy ha visszaengednék, Trump újabb tweetjei olajat öntenének a tűzre, és további erőszakot szülnének. 

Hirdetés

A volt elnök ugyan megkísérelte kijátszani a platform szabályait, ám az illetékesek lefülelték ez irányú próbálkozásait.

Jelenleg tehát Donald Trump nemkívánatos személynek számít a Twitteren, a kitiltása végleges, de hogy egyúttal visszavonhatatlan is-e, arról a platform szóvivője tájékoztatta a Mashable munkatársát. A Twitter álláspontja szerint a felfüggesztés örökre szól, és még akkor sem engedik vissza Trumpot, ha úgy dönt, hogy elindul a következő elnökválasztáson.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.