Hirdetés

Donald Trumpnak rengeteg pénzébe kerül, hogy össze-vissza hazudozik a közösségi oldalán



|

A kétszer is impeachment alá vont egykori amerikai elnököt ráadásul mostantól bárki nevezheti szexuális ragadozónak.

Hirdetés

Donald J. Trump szexuális zaklatást követett el, ezt most már bírósági ítélet is kimondja. Az USA 45. elnöke ellen több zaklatási pert is indítottak már, most azonban E. Jean Carroll újságíró ügyében született meg az ítélet, amely kimondja, hogy a botrányairól ismert, reality-sztárból politikussá lett Trump szexuális ragadozó.

Ezt az ítéletet kedden hozta meg a New York-i szövetségi bíróság esküdtszéke. A verdikt értelmében Trumpnak ötmillió dolláros sérelemdíjat kell fizetnie Carrollnak, akinek a szexuális zaklatás mellett a jó hírnevét is megsértette a volt elnök, miután hazugságokat terjesztett róla a Truth Social nevű közösségi oldalán.

Hirdetés

Trump a Truth Socialt annak idején azért hozta létre, mert annyi valótlanságot állított a Twitteren - aktív amerikai elnökként is - hogy a Twitter előző vezetése örökre kitiltotta a platformról. Ezt a tiltást végül Elon Musk oldotta fel, miután felvásárolta a közösségi oldalt, de Trump 2021 januárja óta nem posztolt.

A Truth Social ötlete is azért merült fel, mert a volt elnök úgy érezte, a Twitteren túl sok a cenzúra. Az új platform iránt azonban mérsékelt maradt az érdeklődés: a 2022 áprilisában indult oldalnak körülbelül kétmillió olyan felhasználója van, akik havonta legalább egyszer belépnek a felületre, a napi aktivitást viszont körülbelül nyolcezer felhasználó hozza össze. Sőt, maga Trump sem jelentkezik be túl gyakran a Truth Socialra.

Trump két posztjában állította, hogy E. Jean Carroll vádjai csupán hazugságon alapuló lejárató kampány részei, illetve, hogy az újságíró ügyvédje egy politikai ügynök, akit a háttérből finanszíroznak.

Elhiszi bárki, hogy bevittem egy akkor közel 60 éves nőt, akit nem ismertem, egy tömött áruház parányi próbafülkéjébe (amikor, hogy finoman fogalmazzak már nagyon ismert voltam)

- méltatlankodott Trump az egyik olyan posztjában, amely miatt most fizetnie kell.

Az esküdtszék ugyanis megállapította, hogy Trump alaptalanul állította, hogy a vádat csak kitalálták, hogy őt lejárassák, ezzel pedig New York állam törvényei szerint elkövette a rágalmazást. Szintén az esküdtek döntése volt, hogy Trumpot nem ítélték el konkrét nemi erőszakért, a szexuális zaklatás vádjában azonban bűnösnek találták. Mivel nem büntetőperről van szó, ezért csak pénzbüntetés vár Trumpra, akinek 2,7 millió dollárt a rágalmazásért, további 2 millió dollárt pedig a szexuális zaklatásért kell kifizetnie.

Bár a bíró óva intette Trumpot attól, hogy további balgaságokat posztoljon a Truth Social felületére, az ítéletet követően ott folytatta, ahol abbahagyta. Egyik legutóbbi bejegyzésében azt mondta, hogy nem is ismeri Carrollt, szerinte pedig a bíróság működése valójában a demokraták boszorkányüldözésének megtestesülése, amellyel el akarják lehetetleníteni, hogy 2024-ben újra induljon a választáson.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.