Hirdetés

Döntött a Microsoft, két böngésző közül csak Edge maradhat



|

Megszámláltattak az Edge Legacy napjai, a Microsoft gondoskodik róla, hogy minden Windows 10-es PC-n felváltsa Chromium-alapú utódja.

Hirdetés

Hat éve már annak, hogy elrajtolt az Internet Explorer alternatívájaként és örököseként tervezett Edge, ám a böngésző nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket, képtelennek bizonyult arra, hogy megszorongassa a Google piacvezető Chrome-ját. Meglepő módon a Microsoft mindebből nem azt a következtetést vonta le, hogy hagynia kellene a fenébe az egészet, inkább újratervezte az immáron Chromium-alapokra épített Edge-et, és lám, ezúttal nem maradt el a siker. Persze még mindig tetemes a hátránya, de alig néhány hónap alatt maga mögé tudta utasítani a hamarosan megújuló Firefoxot és ezáltal feljött a második helyre.

Eközben az Edge Legacy néven emlegetett régi browser szép csendben ellavírozgatott a háttérben, máig akadnak felhasználók, akik előnyben részesítik minden más megoldással szemben, ám a jövője már akkor eldőlt, amikor a Microsoft úgy határozott, hogy 2021. március 9-étől megvon tőle minden támogatást, azaz nemhogy nem fejleszti tovább, még biztonsági frissítéseket sem ad ki. Magyarán aki ezt követően is használni kívánja, rendszere épségét és adatai biztonságát teszi kockára.

Hirdetés

Éppen ezért a Microsoft mindenkit sürget, hogy váltson az új Edge-re, ha pedig nem teszi ezt meg magától, akkor a Windows 10 április 13-án érkező frissítése automatikusan eltávolítja a régit, majd kicseréli az utódra. Persze még mindig van rá mód, hogy a gépünkön tartsuk a magára hagyott böngészőt, mindössze annyi a dolgunk, hogy NEM töltjük le a már említett update-et, bár igazság szerint kevés érv szól amellett, hogy ragaszkodjunk egy lassabb és kevésbé biztonságos megoldáshoz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.