Hirdetés

Drága és nagyon különc az HTC Exodus 1 blockchain-mobilja



|

0,15 bitcoinért, vagyis 960 dollárért lehet megrendelni az HTC furcsa okostelefonját, amely egyben kriptopénztárca is.

Hirdetés

Menetrend szerint mutatkozott be az HTC sokszor emlegetett blockchain-mobilja, amely az HTC Exodus 1 nevet kapta. Különleges dizájn, remek hardver és szokatlan extrák jellemzik. 

Hirdetés

Kezdjük rögtön azzal, hogy az Exodus 1 már előrendelhető, de kizárólag kriptovalutáért lehet megvásárolni. Vagy 0,15 bitcoint kell érte fizetni vagy pedig 4,78 ethereumot. Ez nagyjából 960 dollárt jelent, de az árfolyamok ebben a világban gyorsan változnak. A készülék azért ebben a formában vásárolható meg, mert egyben kriptopénztárca is. 

A szállítások decemberben kezdődnek. A készülék 6 hüvelykes, QHD+ felbontású, 18:9-es kijelzője alatt Snapdragon 845-ös chip, 6 GB RAM, 128 GB tárhely, 3500 mAh-s akku, 12+16 megapixeles hátlapi és 8+8 megapixeles előlapi kamerák lapulnak. Az IP68-as minősítés vízálló kialakítást jelez, a hátlap pedig átlátszó. Azt nem tudni, hogy az igazi alkatrészeket látjuk-e, vagy mindez csak dekoráció. 

Az HTC újdonsága a kriptovaluták iránt érdeklődő embereknek szól, és természetesen minden fontos adatot különválaszt az Android operációs rendszertől. Ha valaki elhagyja a mobilt, a Social Key Recover funkcióval kijelölhet néhány megbízható barátot, akiknél ott lesz a kulcsok egy-egy darabja. Amikor mindenki besegít, akkor az adatokat helyreállíthatjuk. 

Az egykor nagy gyártó megállíthatatlanul csúszott lefelé a lejtőn az elmúlt években, és mivel képtelen volt a népszerűségi versenyben előre kerülni, ezért különc eszközökkel próbálkozik. Azt persze senki sem tudja, hogy mekkora a blockchain-mobilok piaca. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.