Hirdetés

Drága lesz a Huawei nanoSD memóriakártyája



|

A microSD-knél kisebbek lesznek a nanoSD memóriakártyák, de sajnos drágábbak is - csak ilyen fér majd a Mate 20 Próba.

Hirdetés

Néhány hete szellőztették meg először, hogy a Huawei Mate 20 és Mate 20 Pro készülékek tárhelye végre bővíthető lesz. A Huawei azonban nem éri be a jól bevált microSD memóriakártyákkal, úgy döntött a kínai gyártó, hogy saját memóriakártyát fejleszt. 

Hirdetés

Ennek a neve nanoSD. A nanoSD értelemszerűen valamivel kisebb, mint a hagyományos microSD. Ami azt illeti, elvileg a nanoSIM-ek méreteivel vetekszik majd. Mivel az eMMC 4.5 protokollt használja a nanoSD, ezért az olvasási sebesség a másodpercenkénti 90 MB-ot is elérheti. 

Az effajta saját fejlesztésű technológiák megszokott hátránya azonban az, hogy drágábbak. Így van ez most is. A szivárgások szerint Európában a Huawei egy 128 GB-os nanoSD-t 50 euróért ad majd (Magyarországon ez több is lehet az ÁFA mértéke miatt). Ez azt jelenti, hogy a Huawei vásárlóinak az átlagosnál picit többet kell fizetniük, ha bővíteni szeretnék a zászlóshajójuk hátterét. 

Ha pedig már a prémium árazásnál tartunk: a Mate 20 Pro vételára igen magas lesz, ha tippelnünk kellene, akkor hazánkban 340 000 vagy 360 000 forint. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.