Hirdetés

Drága lesz az iPhone-ok vezeték nélküli töltése



|

A pletykák ismét arról szólnak, hogy az új modelleket kizárólag külön megvásárolható kiegészítővel lehet majd vezeték nélkül tölteni.

Hirdetés

Hosszú ideje halljuk, hogy az iPhone 8 vezeték nélküli töltéssel újít, azonban a szivárgások rávilágítottak, hogy igazából mindhárom idei Apple okostelefon képes lesz vezetékek nélkül feltölteni az akkumulátorát. 

Hirdetés

John Gruber még júliusban jelezte, hogy az Apple külön értékesíti majd az ehhez szükséges kiegészítőt, vagyis a funkciónak nem örülhetnek majd alapból a vásárlók. 

A készülékek összeszerelésében segédkező Wistron ügyvezetője, Robert Hwang már korábban megjegyezte, hogy a vezeték nélküli töltés miatt eltérő teszteket kell végezzenek az új modelleken. Az Apple ráadásul kénytelen a fém hátlapot üvegre cserélni, hogy a mágneses jeleket ne blokkolja a készülékház. 

A kínai Weibón már a múlt héten felbukkantak a képek a vezeték nélküli töltőpadhoz használt alkatrészekről. Ming-Chi Kuo, a KGI Securities elemzője szerint az Apple a WPC szabványát alkalmazza majd, vagyis a Qi vezeték nélküli töltést. 

Kuo szerint a vezeték nélküli töltés opcionális marad, ugyanis külön kiegészítők megvásárlását igényli (ezeket általában nem adja olcsón az Apple). Gruber egyetért, és hozzátette, hogy a funkciót eleve csak az iOS 11.1-es szoftverfrissítéssel aktiválja az Apple. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.