Hirdetés

Drága móka lesz Snapdragon 835-re építő PC-t venni



|

Előrendelhetővé vált a HP Envy x2 Qualcomm lapkás verziója, azonban egyáltalán nem olcsó.

Hirdetés

A HP egy ideje már fogadja az előrendeléseket az első olyan Windows 10-es PC-jére, amelyben ARM-alapú processzor dolgozik. Bár az effajta gépek egyik előnye éppen az lenne, hogy idővel olcsók lesznek, ez egyelőre nem igaz. 

Hirdetés

A HP Envy x2 Qualcomm Snapdragon 835-re építő kiadásába 4 GB RAM, 128 GB UFS tárhely kerül, és 1000 dollárért lehet hazavinni. A hibrid ezért egy 12,3 hüvelykes, full HD-s kijelzőt, 49,33 Wh-s akkut, 802.11ac-s WiFi-t, Bluetooth 5.0-t, USB-C-t, jackcsatlakozót és nanoSIM-foglalatot is garantál. Az extrák sorát erősíti a Bang & Olufsen hangszórópár, a 13 és 5 megapixeles kamerák, a tripla mikrofon, a microSD-foglalat és a lecsatolható, háttérvilágított billentyűzet. Az eszköz üzemideje 22 óra, videolejátszás (full HD, 150 nit, 50 százalékos hangerő) mellett 19 óra. 

Ez lesz az első ARM-alapú windowsos PC-k egyike, és persze laposabb, könnyebb, mint az Intel chipes változat. Hosszabb üzemidőt és állandó kapcsolódást is kínál, továbbá azonnal bekapcsolható, mint egy okostelefon. Az értesítések és frissítések is mennek a háttérben, amíg van internet. 

A gép a Windows 10 S-sel jelenik meg, ami ingyen Windows 10 Pro verzióra frissíthető. Persze az ARM-alapú gépeknek vannak korlátaik, többek között az x64-es programokat és az OpenGL-re támaszkodókat sem támogatják. 

Valamivel olcsóbb alternatíva lesz az 599 dolláros ASUS NovaGo és a 800 dolláros Lenovo Miix 630 a kategóriában, ugyanakkor egyik sem olcsó. Teljesítményben csak annyit adnak, mint egy belépőszintű Intel chipes (Apollo Lake, Gemini Lake) laptop, ugyanakkor az előnyeik miatt ideálisak lehetnek utazáshoz, üzleti felhasználásra - ha a nyers erő nem a fő szempont. 

A platform egyelőre a Snapdragon 835-re épít, de később jöhet a Snapdragon 845, valamint az olcsóbb chipek is, például a Mediatektől. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.