Hirdetés

Drágábbak lesznek az új iPhone-ok, mint gondoltad



|

Egy elemző szerint mindenkit meglep majd az Apple, amikor a vártnál magasabb vételárakkal mutatja be az idei három új iPhone készülékét.

Hirdetés

Jelenleg az 1000 és az 1000+ eurós zászlóshajók korát éljük, ami nagyrészt az Apple-nek köszönhető. Az iPhone X vételára 379 990 vagy 436 990 forint, tárhely-mérettől függően. Ez sokaknak nem tetszik, rengeteg a kritikus, ennek ellenére egyelőre az androidos csúcsmodellek is igazodtak ehhez (egy-két kivétel akad azért, a Xiaomi szerint őrültség átlépni a 200 000 forintos határt). A pletykák szerint azonban az Apple megpróbál majd részben megfelelni a kívánságoknak, és idén csökkenti az árait. Ezzel egyszerre a 6,1 hüvelykes, LCD-kijelzős iPhone is olcsó lesz, többek között a 3D Touch hiánya és az egyetlen hátlapi kamera miatt. 

Hirdetés

A Merrill Lynch szerint azonban komoly meglepetést okoz majd az Apple szeptember 12-én, amikor is a vártnál magasabb vételárakkal mutatja be az idei iPhone készülékeit. Wamsi Mohan, a Merrill Lynch egyik elemzője azt mondja, hogy az iPhone XS Max indulóára 1049 dollár lesz (számolhatunk 399 990 forinttal, vagy talán többel is). Az iPhone XS 999 dollártól startol, míg az "olcsó" iPhone 799 dollártól lesz vihető. 

A 2019-es pénzügyi évre az Apple 815 dolláros átlagárat érhet el. Ez jó hír a cégnek, hiszen a harmadik pénzügyi negyedévben ez még 724 dollár volt. Természetesen az Apple részvény-árfolyama nagy tempóban emelkedik a bemutató előtt, a szakértők további emelkedésre számítanak, és arra, hogy az Apple a vártnál hamarabb éri majd el a 2 billió dolláros piaci értéket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.