Hirdetés

Drágán méri a Sonos a dübörgő basszust, mégis megérheti



|

Szokatlan formája miatt nem csupán egyedi, de praktikus is a Sonos új, miniatűr mélynyomója, ami lehengerlő basszust ígér. Persze a kis méret nem jelent automatikusan szerény árat.

Hirdetés

Többször foglalkoztunk már Sonos rendszerekkel, amelyek egészen egyedi módon nem csupán a hangzásra helyezik a hangsúlyt, komplett ökoszisztémát is kínálnak - pontosabban követelnek meg. Ez akkor ideális, ha beadod a derekadat, ilyenkor szuper szolgáltatásokat tudsz kihasználni, az eszközök közti kommunikáció is olyan, mint a nagy könyvben, de csak egy-egy elemet venni a Sonos kínálatából nem a legjobb ötlet.

Miután viszont moduláris a rendszer, építkezhetsz apránként is, így például a Ray/Beam/Arc soundbarokhoz, vagy egy Ikea Symfonisk hangfalhoz ideális idővel egy mélynyomót is beszerezni. Ebből eddig az igen drága Sub (Gen3) állt rendelkezésedre, ám most egy kisebb, olcsóbb, de még mindig trendi és egyedi mélynyomó is megjelent a gyártó kínálatában: ez a Sub Mini.

Hirdetés

A Sonos One méreteihez hasonló, hengeres mélynyomó egyedi formája már önmagában érdekes (30 cm magas, 23 cm átmérőjű), azonban felépítését tekintve az eredeti Subra hasonlít. Két darab 6"-os hangszóró néz egymással farkasszemet a henger nyitott belsejében, ráadásul mindkettőt önálló D-osztályú erősítő hajtja.

A mérnökök nagy hangsúlyt fektettek egy olyan kamra kialakítására, ahol a torzítás minimális, miközben a földrengető mély nem vész el. A pontos beállításhoz használhatsz manuális equalizert, de elérhető a Trueplay is, amely a szoba akusztikájához igazítja a Sonos rendszered hangzását (ezt itt még mindig csak iOS eszközzel tudod bevetni).

A telepítés kimerül a tápellátás biztosításában és egy gomb megnyomásában, minden mást az applikációban tudsz elintézni. A hálózatos kapcsolatot Wi-Fi-n oldhatod meg, de 10/100-as LAN-t is bevethetsz, ha a kábelek híve vagy.

A Sub Mini már nevében sugallja, hogy ez a kisebb, egyszerűbb, szerényebb modell, ami az árában is tükröződik. Amennyiben a Gen3 Subhoz hasonlítjuk, valóban olcsóbb hangsugárzóról van szó, ám a Sub Mini ettől még igen drága, 499 eurót kér érte a gyártó (hazánkban 189 990 forintért lesz elérhető október 6-ától), amennyiért sokan már inkább teljes rendszert vásárolnak. Akkor érdemes mégis a Sub Minin elgondolkodnod, ha már van Sonos rendszered, vagy ilyen soundbart szemeltél ki, és mindened a basszus (na meg a szomszédokat sem zavarja a hobbid).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.