Hirdetés

Drágulást hozhat az iPhone 14-széria



|

Könnyen lehet, hogy többet kell majd fizetnünk a Pro és a Pro Max modellekért, a belépő szinten pedig a mini búcsúja emelheti a költségeket.

Hirdetés

Az iPhone 13-széria őszi megjelenése kellemes meglepetést hozott a hazai vásárlóknak, az Apple ugyanis barátságosabbra szabta az aktuális készülékei árát: a 128 GB-os iPhone 13 például 335 ezer forintért lett listázva, miközben a 64 GB-os iPhone 12-ért még 349 ezer forintot kértek a cupertinóiak.

Hiába érvényesült azonban az árcsökkentés az összes modellnél, nemzetközi összehasonlításban még így is drágának számítanak a "hazai" iPhone-ok, amiben kulcsszerepet játszik a magas adótartalom és a trendszerűen gyengülő forint. Egy friss pletyka szerint pedig a várhatóan ősszel debütáló iPhone 14-sorozattal az Apple megemelheti a mobiljai amerikai árát, ami az egész világon drágulást okozhat.

Hirdetés

Az értesülés forrása LeaksApplePro, akiről előzetesen mindenképp érdemes leszögezni, hogy nem sorolható a megbízhatóbb szivárogtatók közé, a legismertebb jósokat listázó AppleTrack például még csak nem is tartja számon. Így aztán érdemes jó adag kétkedéssel fogadni az alábbiakat.

A szivárogtató egyetért azzal a korábbi pletykával, mely szerint az idén elbúcsúzunk az iPhone minitől, helyette pedig egy nagyobb alapmodellt kapunk "Max" néven. A paletta így az iPhone 14-ből, a 14 Maxből, a 14 Próból és a 14 Pro Maxből állna. LeaksApplePro úgy tudja, hogy iPhone 14 ára megegyezhet az iPhone 13-mal, vagyis 799 dollárt kérhetnek érte, az új belépő Max viszont 899 dollárba kerülhet. Ezzel pedig a Pro és a Pro Max is 100-100 dollárral lehet drágább a mostani változatoknál, vagyis az iPhone 14 Próért már 1099, a 14 Pro Maxért pedig már 1199 dollárt kell majd fizetni.

A szivárogtató szerint ennek hátterében a megnövekedett gyártási költségek állhatnak, valamint az, hogy az Apple nem akarja 100 dolláros "közelségbe" engedni a 14 Maxet és a 14 Prót. Az erről szóló Twitter-bejegyzésben ugyanakkor az is ott szerepel, hogy az almás cég egyelőre csak mérlegeli az új árazást.

Akárhogy is legyen, az tény, hogy az Apple már a prémium-szériája nyitányának tekinthető iPhone X (2017) óta nem emelte a Pro-mobilok 999 dolláros alapárát, pedig azóta kitört egy pandémia, beütött a chiphiány és a nemzetközi pénzpiacokon is megugrott az infláció. Magyarán teljesen elképzelhető, hogy a cupertinóiak lépni fognak, pláne akkor, ha az alapmodellnél nagyobb kijelzőt kínáló iPhone 14 Max képében tényleg feltűnik a zászlóshajók házon belüli konkurense.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.