Hirdetés

Drágulni fog a Spotify, mi sem ússzuk meg?



|

Az Egyesült Államokban és Európában különböző mértékben nő a Spotify előfizetés díja.

Hirdetés

A Spotify, mint a legtöbb zenestreaming-szolgáltatás, kompromisszumok mellett használható ingyenesen is, de a 4,99 eurós havidíj nem sok azért cserébe, hogy reklámok nélkül, minden funkció aktiválásával hallgathassuk zeneszámok millióit.

Aki az alapcsomagot használja, az nem érzékel majd változást, de mindenki más kénytelen lesz nagyobb keretet elkülöníteni erre: az amerikai felhasználók közül viszont csak a családi csomagban lévők.

A cég április 30-án Európában és az Egyesült Királyságban is megemeli a Student, Duo és Family előfizetések díját, de szerencsére nem annyival, hogy le kelljen mondanunk a kenyérről.

Hirdetés

Európa-szinten a Student szintű előfizetőknek 5,99 eurót kell majd havonta fizetni, a pároknak, akik a Duót választották, 12,99 euróba kerül majd a szolgáltatás, míg a hatfelhasználós Family csomag ára 14,99-ről 17,99-re változik. Aki már most aktív előfizető, az a júniusi számlázási periódusban láthatja először a magasabb összeget, tehát egy hónapig még a régi áron élvezheti a zenehallgatást.

Nálunk ugyanakkor eleve sokkal olcsóbb a Spotify: a Student most csak 2,49 euróba kerül, a Duo 6,49, a Family pedig 7,99, így nem tudjuk, a magyar felhasználókat pontosan hogyan, milyen mértékben érinti a változás.

A díjak emelésére a makroökonómiai szempontok, a piaci igények és a páratlan szolgáltatás biztosítása miatt volt szükség. A Spotify 2020 negyedik negyedévében 125 millió eurós veszteséggel zárt, már csak ezért is indokolt a változtatás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.