Hirdetés

Drágult az iPhone Pro modellek előállítása az elmúlt évhez képest



|

Hiába kerül azonban többe a gyártás, az Apple úgy döntött, ezt nem terheli rá a vásárlóira.

Hirdetés

Minden évben érdekes kimutatások tudnak abból készülni, mikor megnézik, hogy a boltokba kerülő eszközök előállítása mennyibe kerül a gyártóknak. Ezekben a kalkulációkban persze nincs benne a rengeteg órányi tervezés hardver, dizájn és szoftver szinten, illetve a számtalan egyéb költség, ami egy telefon előkészítésével jár.

Tavaly, mikor az Apple először készített 5G képes eszközöket és átálltak az 5 nm-es gyártásra, 21%-kal növelték a 12-es generáció árait a 11-eshez képest.

Hirdetés

Idén újra drágább lett gyártani az új modelleket, hiszen az iPhone 13 összes verziója komoly kamera frissítésen esett át, illetve erősebb lett a processzor, gyorsabb a kamera és nagyobb az akkumulátor. Ezekkel együtt egy iPhone 13 Pro legyártása most körülbelül 570 dollárba, azaz nagyjából 175 ezer forintba kerül. Tavaly az iPhone 12 Pro 548 dollárból jött ki.

A 22 dolláros különbséget az Apple idén nem terhelte rá a vásárlóira, így az idei modellek ugyan azokkal a kezdő árakkal kerülhettek a boltokba, amikkel a tavalyi készülékek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.