Hirdetés

Dráma: az Apple kirúgta a mérnökét a lánya YouTube-akciója után



|

Nagyon felkapott lett az iPhone X-et demózó videó - az Apple töröltette, majd a lány apját is kirúgta.

Hirdetés

Nem volt túl rég, hogy előkerült a YouTube-on egy videó, amelyben egy lány egy igazi iPhone X-ről tart bemutatót. Sokan egyből arról beszéltek, hogy ezért majd kirúgják a lány apját, aki valószínűleg mérnök az Apple-nél. Mások szerint természetesen tudott erről az Apple, és egyfajta reklámként szándékos volt a szivárgás. 

Hirdetés

Brooke Amelia Peterson legújabb videója szerint azonban az Apple egyáltalán nem hagyta ezt jóvá, sőt: kirúgta az apját, aki mérnök volt a cégnél. Az Apple állítólag megkérte a lányt, hogy törölje a videót, aki ezt meg is tette - addigra azonban túl sokan látták, és beszédtéma lett. 

Fontos tényező az ügyben, hogy ez nem egy egyszerű szivárgás volt az iPhone X-ről. A konkrét készülék valóban egy mérnöké volt, és különleges QR-kódok is megjelentek a videóban, amelyeket senki nem láthatott volna az Apple emberein kívül. A jegyzetelős app ráadásul jövőbeli Apple projektek eddig nem látott kódneveiről is árulkodott. 

A videó megjelenése után az Apple-nek nem maradt más választása, mint elbocsátani a mérnökét: ellenkező esetben rossz üzenetet közvetített volna a cégen belüli biztonságról. A lány véleménye szerint az Apple-nél nem számít, hogy mennyire jó ember valaki, ha megszegi a szabályokat, a cég azt nem tolerálja. 

Brooke beszélt továbbá arról is, hogy a felvételt egy Apple-étkezdében készítette, és amikor kiadta, egyetlen követője sem volt a YouTube-on. Mindezt a móka kedvéért csinálta akkor, és mert szeret YouTube-videókat gyártani. Azt nem tudta, hogy mindezzel megsérti az Apple szabályzatát, de a később bekövezett eseményekért az édesapja teljes felelősséget vállal. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.