Hirdetés

Drasztikus módszerrel érték el a Twitter fejlesztői, hogy mindenhol Elon Musk posztjait lássuk



|

A jelek szerint cseppet sem finomkodtak a Twitternél, amikor a nagyfőnök a túl alacsony elérésre panaszkodott.

Hirdetés

Egy viszonylag nyugodtabb időszakot követően most ismét áll a bál a Twitteren, miután az elmúlt napokban a felhasználók tömegesen kezdtek panaszkodni, hogy a korábbihoz képest feltűnően sokszor találkoznak a tulajdonos Elon Musk posztjaival, ami azért is zavaró, mert a milliárdos naponta többször is aktivizálja magát a platformon.

Az ügy előzménye, hogy Musk korábban elégedetlenségét fejezte ki, hogy csak a közel 130 millió követője töredékéhez jutnak el a bejegyzései. Egy mérnöknek állítólag az állásába került, hogy ezt a közönség érdeklődésének csökkenésével indokolta, a tulajdonos pedig egy egész csapatot állított a problémára. Pár nappal később a Musk-posztok elérése az egekbe szökött, s most kiderülhetett, pontosan mi is áll a dolog hátterében.

Hirdetés

A Platformer ugyanis belsős forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy a Twitter fejlesztői egy speciális rendszer létrehozásával a korábbi ezerszeresére állították a milliárdos bejegyzéseinek láthatóságát, így azok minden követője üzenőfalán és az ajánlott tartalmakban is előkelő helyen szerepeltek. Ezzel viszont kissé túllőttek a célon, így a lap értesülései szerint azóta lejjebb is tekerték a boostolást.

A személyre szóló rendszerre maga Musk is utalhatott, amikor a napokban kiírta, hogy finomhangolják az algoritmust, idézőjelbe téve a kifejezést. Ha hihetünk a Platformer jelentésének, a nagyfőnök posztjainak felturbózásán egy kb. 80 fős csapat dolgozott, a boostolás csúcsán pedig volt olyan tweetje, amit 8,3 millióval több felhasználó látott, mint ahány követővel bír a fiókja.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.