Hirdetés

Előfizetés mellé ajánljuk: Driver Booster 7



|

Automatizált driver menedzselést kínál az IObit segédprogramja, amely immár a hetedik kiadásnál és 3,5 millió kezelt illesztőprogramnál jár. A PC World Prémium és Gold előfizetői egy évig ingyen használhatják a program Pro kiadását.

Hirdetés

Habár az elmúlt években, sőt, inkább évtizedekben rengeteget javult a Windows driverkezelése, az élmény még korántsem tökéletesen plug and play. Van, hogy elkeveredik a lemez - ha még egyáltalán létezik -, és van, hogy éppen nem olvasható le az adott komponens típusszáma, ami megnehezítheti az illesztőprogramok keresését. Ha egyébként utóbbi még ismert, akkor sem biztos, hogy a gyártója tálcán kínálja majd azt a weboldalán, miközben a Google találati listáján könnyű belefutni a készséges, ámde kártékony frissítő oldalakba.

Hirdetés

Következő probléma, hogy sokan csak a Windows újratelepítésekor foglalkoznak a driverek naprakészségével, miközben azok frissen tartása számos kompatibilitási és stabilitási hibát előzhet meg. Egy szó mint száz, érdemes a driverek menedzselésére kiemelt figyelmet fordítani, ami elvégezhető manuálisan, illetve léteznek olyan programok, amelyek ezen feladatot automatizáltan képesek elvégezni.

Egyklikkes frissítés

Az IOBit Driver Booster segédprogramja pontosan ezt kínálja, amely a hetedik generációjánál jár, és immár 3,5 millió illesztőprogramot képes felismerni, amely pontosan 1 millió elemmel több a hatodik, és 2,5 millió szignatúrával az ötödik kiadáshoz képest. Minden kezelt driver Microsoft WHQL hitelesítéssel rendelkezik, ezáltal próbálják meg minimalizálni az automatizálásból eredő hibázási lehetőségeket. A tapasztalatunk szerint a program hatékonyan működik, igaz, előfordulhatnak egyeseknél driverkezelési problémák, azaz érdemes használni a segédprogram beépített automatikus biztonsági mentés funkcióját.

A program kezelése egyébiránt rendkívül felhasználóbarát. a program indulásakor három hatalmas gomb (Eszköz illesztőprogramok, Ellenőrzés, Játék komponensek) mutatja az elérhető fő funkcionalitást. Az [Ellenőrzés] gombra kattintva a szoftver automatikusan átvizsgálja az adott gépet, majd megmutatja a frissíthető hardverelemeket. A [Frissítés most] gombra kattintva kár az egész lista update-elhető, de talán érdemesebb csoportokat kijelölni, illetve egyenként frissíteni a hardverelemeket a lassan járj tovább érsz elvet követve.

Gyorsítás és minden más

A programba ezen felül egy rendszeroptimalizáló és egy játék gyorsító is került, amely egy fapados gamer üzemmódnak felel meg. Az Eszközök menüponton keresztül ezen túl néhány jellemző Windows hibát is kijavíthatunk, így ha például eltűnne a hang, akkor sokan örülhetnek annak, hogy a nyolc gyorsjavítás közül egy pont ennek elhárítására lett kiképezve. Bár ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy pont az a hiba, amelyet a funkció automatikusan keres.

Alapvetően a program egyszerűen használható, felhasználóbarát, de messze nem tökéletes. Mivel a driver frissítés veszélyes művelet és az automatizálás nem tökéletes, emiatt érdemes óvatos duhaj módjára frissíteni, másrészt érezhetően a hetes verziónál új automatára, fordítóra bízták a magyar felület implementálását, mivel az ő betűk helyett rendre Q betűket találtunk a programban.

Szimpatikus az IOBit driverfrissítője? Rendkívüli év végi előfizetői akciónk keretén belül most rendkívül kedvező áron beszerezheted, ráadásul a Windows 10 Pro OEM licencét, a Bitdefender védelmét és Gold csomagunkkal az Alfawise okos hálózati csatlakozóját is be-zsebelheted. További részleteket a pcworld.hu/elofizetes oldalon találsz.

Security Check Required

null

Adatok:

- meghajtóprogramok letöltése és telepítése egy gombnyomással
- 3,5 milliós driver adatbázis
- Microsoft Visual C++ 2019 redistributable, NET Framework 4.8 és Java Runtime Environment 10 - automatikus frissítése
- gyors letöltési sebesség
- egyedi driverbeállítások különböző konfigurációkhoz
- régi meghajtóprogramok mentése biztonságos visszaállításhoz
- automatikus rendszervizsgálat és frissítés
- Ár: 22,95 dollár (kb. 5612 Ft)
- Fejlesztő: IObit Ltd.
- Web: iobit.com/driver-booster

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.