Hirdetés

Drónokkal szállítaná ki a kaját a Pizza Hut



|

Már júniusban tesztelné a cég a forradalmi módszert, amitől gyorsabb kiszállítást remél.

Hirdetés

Most, hogy rengetegen kényszerültek otthoni munkavégzésre, és az éttermek számára is az ételrendelés az elsődleges bevételi forrás (kvázi az egyetlen, ha az elvitelt is idevesszük),  különösen értékes a futárok munkája - ezt szerencsére nem venné el tőlük a Pizza Hut Israel által kigondolt drónos rendszer, sőt, épp őket hivatott segíteni. 

The Wall Street Journal beszámolója alapján Izraelben már júniusban elkezdik a tesztelést. A dolog úgy működik, hogy a drónok a futárokhoz szállítják a pizzát (feltéve, hogy olyan helyen tartózkodnak, ahova a robotok berepülhetnek), amit aztán ők adnak át, de így nem kell az étteremhez visszatérniük az újabb adagokért.

Hirdetés

A szolgáltatást a Dragontail nevű cég fejleszti, mely állítólag már a KFC-vel és a Dominosszal együttműködik. Vannak azonban különböző buktatók: például az, hogy a drónok nagyjából 2,5 kg-ot bírnak el, ami becslések szerint két pizzának és egy dobozos üdítőnek felel meg - valószínűleg kevesen rendelnek ennél többet, de a Pizza Hut szeretné júniusig növelni a kapacitást.

Hasonlóval próbálkozik, és ugyanezen problémával küzd egyébként az Amazon is: a Prime Air drónok 2,25 kg-ot tudnak szállítani, és a csomag mérete sem mindegy.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.