Hirdetés

Drónokkal szállítja házhoz a megrendeléseket a Tesco



|

Kísérleti, drónos kézbesítésbe kezd a Tesco, a kisebb termékeket a megrendeléstől számított 30 percen belül megkapják a vásárlók.

Hirdetés

Érdekes kísérletbe kezd a Tesco: tesztjelleggel drónos kiszállítást indít, a kisebb megrendeléseket pedig 30 percen belül eljuttatja a vásárlók otthonához, a vásárlástól számítva. Bizonyára sejthető volt, hogy a teszt nem Magyarországon indul. Írország Galway megyéjében, egészen pontosan Oranmore-ban nézik meg elsőként, mit lehet kihozni a programból. A kisebb tételű bevásárlások alkalmával jöhet szóba a kiszállítás ezen formája a helyi vevőknek Manna drónokkal, amelyekkel egyébként orvosi eszközöket szoktak célba juttatni az országban. 

Hirdetés

A Manna drónok 80 kilométer per órás sebességgel legfeljebb 4 kg rakományt képesek hordozni, három perc alatt 1,6 kilométert tesznek meg a gyártó szerint. Márciusban ételkiszállítási próbákat akart tartani a cég a drónjaival, végül inkább orvosi felszereléseket kezdett el fuvarozni. 

Talán mondani sem kell, hogy sokakban aggodalmat kelt az egyre terjedő drónos kiszállítás. Míg egyes szereplőknek jó üzlet, Nagy-Britanniában az érintett területeken a lakosság arra panaszkodik, hogy túl zajosak és emiatt zavaróak a drónok. Sőt, egyes felmérések szerint a brit felnőttek háromnegyede ellenzi a drónok használatát biztonsági aggályok és a zajterhelés miatt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.