Hirdetés

Duplán hajtható Surface-mobillal készülne a Microsoft?



|

Egy friss szabadalom arról árulkodik, hogy ennek a lehetőségét is vizsgálják a redmondiak.

Hirdetés

Az év végére valahogy nagyon feltorlódtak a hajtogatós telefonokkal kapcsolatos hírek: szép sorban az Oppo, a Honor és a Huawei is előállt a maga üdvöskéjével, nemrég pedig a Motorola vezérigazgatója lengette be, hogy készül az összecsukható RAZR harmadik generációja.

Végül a Microsoft neve is a kalapban landolt, ám nem egy hivatalos leleplezés, hanem egy nemrég felfedezett szabadalmi beadvány miatt, amelyen egy dupla zsanéros (ún. tri-fold) okostelefon vázlata látható.

Hirdetés

A Patently Apple által kiszúrt dokumentációt eredetileg még tavaly júniusban nyújtották be a redmondiak az Egyesült Államok szabadalmi hatóságánál, az adatlapja pedig december 23-án vált nyilvánossá. A kérelemhez mellékelt ábra alapján a Microsoft egy tripla kijelzős mobillal kísérletezik, melynek két oldalsó "szárnyát" lehet behajtani a zsanérok segítségével.

Hasonló tervei a Samsungnak is vannak, így nem meglepő, hogy a microsoftos mérnököket is foglalkoztatja a műfaj. A nyilvánosságra kerülő szabadalmak kapcsán ugyanakkor nem árt megjegyezni, hogy a tech vállalatok általában rengeteg ötletet védetnek le, ám ezeknek csak elenyésző része köszön vissza valódi termékek formájában.

Az mindenesetre biztos, hogy egyelőre a remondiak is kitartanak a hajtogatós mobilok mellett, hiszen nemrég küldték ringbe a Surface Duo 2-t, amely a sokat kritizált előd hibáit kijavítva igyekszik megvetni a lábát a piacon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.