Hirdetés

Duplán hajtogatható mobilt és futurisztikus okoshangszórót villantott a Samsung



|

Izgalmas koncepciókkal kísérleteznek a Samsung Display szakijai.

Hirdetés

Augusztus 25-27 között zajlott az IMID 2021, vagyis a kijelzőgyártók dél-koreai konferenciája, ahonnan természetesen a Samsung Display sem hiányozhatott.

A gyártó leleplezett néhány izgalmas prototípust, melyeken akár a jövő technológiái is visszaköszönhetnek, és ezeket szerencsére videókban is megmutatták.

Hirdetés

Az egyik legérdekesebb tétel az az összehajtható mobiltelefon, amit a Samsung csak "multi-foldable device" néven emleget. A nemrég bemutatott Z Fold 3-mal és Z Flip 3-mal ellentétben ez a prototípus már két ponton is hajlik, habár a konkrét hajtogatás nem látható a videón. A panel dupla törése azonban egyértelmű, ahogyan az is, hogy igencsak méretes eszközről van szó.

Ehhez képest már-már konzervatívnak mondható a 7,6 hüvelykes, összehajtható OLED kijelző, amely akár -20 fokos hőmérsékleten is képes deformálódás nélkül üzemelni. A Samsung Display állítólag 30000 hajtogatással tesztelte a dolgot, így a cég magabiztos a technológia strapabírását illetően.

A showt azonban egyértelműen az IMID 2021-en bemutatott futurisztikus MI-hangszóró viszi, amely a készülékre hajló, 12,4 hüvelykes OLED-kijelzőjével bármely nappali ékévé válna, már ha a tulajdonos nem veti meg a feltűnősködést. A demón a telefonról vezérelt eszköz megjelenítője automatikusan kinyílik, a kijelzőn pedig egy orvos bukkan fel, aki a képzeletbeli betegével folytat konzultációt az illető egészségügyi adatainak gyűrűjében.

A Samsung Display büszkeségei alapján a cég továbbra is nagy hangsúlyt fektet a flexibilis panelekre, amire jó okot adhat, hogy a jelek szerint a vártnál is nagyobb kereslet mutatkozik a vállalat összehajtható telefonjai iránt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.