Hirdetés

Duplán kattint az egered? Itt a megoldás



|

Megmutatjuk mit tehetsz, ha arra eszmélsz, hogy az egered valamiért duplán kattint.

Hirdetés

Idővel mindenki találkozik olyan egérrel, amely valamiért elkezd duplán kattintani. Ez egy nagyon idegesítő jelenség, és különféle váratlan, kellemetlen hibákhoz vezethet. Nem tudunk majd fájlokat kijelölni rendesen, gond lesz a fájlok áthúzásával, és valahogy semmi nem úgy történik, ahogy szeretnénk. Néhány egyszerű lépéssel és kis szerencsével azonban megszüntethetőek a kellemetlenségek. 

Hirdetés

Nézz be az Intéző beállításaiba

Nem kizárt, hogy a gondokat egy egyszerű beállítás okozza a Windowsban. Ennek ellenőrzéséhez vegyük célba az Intézőt, majd a [Nézet] gombra nyomva kattintsunk az eszköztáron megjelenő [Beállításokra]. Az [Általános] fülön a [Kattintás] részt vegyük célba. Alapértelmezésben a [Megnyitása dupla kattintással (kijelölés egy kattintással)] van érvényben, de ha valaki ezt elállította, akkor máris megvan a problémák forrása. Ha ez történt, megnyugodhatunk: az egérnek semmi baja. 

Driverproblémák

Megér egy próbát az is, hogy töröljük a jelenleg telepített illesztőprogramot, ami az egér működését segíti. Ehhez nyomjunk jobb egérgombot a Start menü gombján, majd válasszuk ki az [Eszközkezelőt]. Ezután keressük ki az egerünket a megjelenő listában, és nyomjunk rajta jobb gombot. Válasszuk az [Eszköz eltávolítása] lehetőséget, és indítsuk újra a PC-t. Egér nélkül ezt a [Win > Tab] gombokkal tehetjük meg, a kurzorgombok és az [Enter] beiktatásával. A PC újraindulása után a Windows automatikusan újratelepíti az eszközt és a hozzá tartozó drivert, ami remélhetőleg megoldja a gondokat. Komoly gameregérhez persze manuálisan kell installálnunk a meghajtóprogramot. 

Próbálj ki egy másikat

Amennyiben egyik egyszerű megoldás sem vált be, ideje ellenőrizni, hogy vajon az egér haldoklik-e. Ehhez vagy a rosszalkodó egeret kell egy másik PC-n kipróbálnunk, vagy egy másik egeret a konkrét PC-n. Ha a rosszalkodó egér más PC-n is hibásan működik, akkor valószínűleg az egyik alkatrész az élete végéhez közeledik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.