Hirdetés

Durván visszaeshetnek az új iPhone-ok eladásai



|

Állítólag az év hátralévő részében mélyrepülést vehetnek az iPhone XS és az iPhone XS Max eladásai, méghozzá a magas vételárak miatt.

Hirdetés

Mostanra számos jelentés került elő, amely szerint az iPhone XS iránti kereslet teljességgel kiábrándító. Az iPhone XS Max ugyanakkor nagyon jól megy, négyszer annyit vásárolnak belőle, mint a kisebb modellből. Iparági források szerint azonban az idei év hátralévő részében mélyrepülést vesznek ennek a két modellnek ez eladásai. 

Hirdetés

Az iparági források és szakértők azért számítanak az eladások jelentős csökkenésére, mert az Apple új csúcskészülékei túl drágák. Magyarországon egyébként a legdrágábbak. Tim Cook úgy vélte, hogy ez nem baj, ugyanakkor a jelentések szerint az eladások kezdeti értékei nincsenek olyan szinten, mint a korábbi generációknál. Állítólag a fejlesztések hiánya és az extrém magas vételárak állnak mindennek a hátterében. 

Mindez arra kényszerítheti az Apple-t, hogy jóval kevesebb készüléket kérjen a partnergyártóitól. Az elemzők szerint mindenesetre az iPhone XR nagy sláger lesz, és megmenti az almás vállalatot. Az iparági források ebben már nem biztosak, ennyiért ugyanis sokkal jobb androidos csúcsmodelleket lehet vásárolni. 

Az elemzők várakozása szerint ugyanakkor ha durván vissza is esik a kereslet az iPhone XS és az iPhone XS Max iránt, az Apple akkor is elad 75-80 millió iPhone-t. Mivel ezek átlagára magasabb lesz, mint valaha, a negyedik negyedév valószínűleg megint történelmi pénzügyi rekordot ér majd az Apple-nek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.