Hirdetés

Ezt az oldalt figyeld, ha a legjobb hangzású mobilt keresed



|

A DxOMark egy olyan független tesztlabor, amely a mobilokat eddig kamerás teljesítményük alapján értékelte, mostantól tesztelik az audiót is.

Hirdetés

Kezdetben fényképezőgépek teljesítményének rangsorolását végezte a DxOMark, aztán rátértek a mobilok fotós képességének objektív (hopp, akaratlan frappáns szóvicc) értékelésére is. Ez nem csoda, hiszen manapság a digitális fotózás tömegek játékszere lett a telefonok kamerás képességeinek folyamatos javulása és bővülése miatt. Persze azt hagyjuk is, hogy a mobilok hangzatos "tükörreflexes gépekkel vetekedő" szlogenjei mögött mennyi a valóság, de az tény, hogy egyes telefonokkal már tényleg minőségi, tiszta képeket lehet készíteni, szóval ha valaki emiatt szeretné a lehető legjobb mobilt választani, évek óta nagy segítséget nyújthat számára a DxOMark folyamatosan bővülő rangsora.

Hirdetés

A tesztlabor azonban nem áll meg ennyinél, és folyamatosan bővíti azokat a kritériumokat, amelyek alapján értékeli a mobilokat. Először, a fotós berkeken maradva ráálltak arra, hogy a többkamerás telefonoknál a főkamerán kívül a nagylátószögű és éjszakai fotós képességeit is megvizsgálják, most pedig nekiláttak egy újabb terület megfigyelésének. A DxOMark Audio listában innentől megtaláljuk az újonnan megjelenő mobilok "hangos" teljesítményének rangsorát is.

Az értékelések során komoly teszteknek vetik alá a készülékeket, ideálisan beállított stúdiós "süketszobában" vizsgálják az egyes eszközök lejátszási és felvételi minőségét, valamint a hangi képességek egy összesített pontszámot is kapnak.

Az első tesztkörben hét, már forgalomban lévő telefont kaptak elő, ezek közül a Huawei Mate 20 X győzött, mögötte óvatos lemaradással érkezik az iPhone XS Max, a lista végén pedig a Sony Xperia 1 ücsörög. Természetesen ez csak a kezdet, az újonnan érkező mobilokat már folyamatosan tesztelik majd hangra is, de azt ígérik, hogy az értékelések további, már régebb óta piacon lévő eszközökkel is bővülnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.