Hirdetés

E-ink kijelző kerülhet a hajtogatós iPhone-ra



|

Azt csiripeli egy madárka, hogy az Apple termékein is visszaköszönhet az e-könyv olvasókról ismerős technológia.

Hirdetés

Néhány napja adtuk hírül, hogy a koreai The Elec értesülései szerint az Apple egy teljesen új kijelzővel kísérletezik, amely a polarizátor elhagyásának hála minden korábbinál vékonyabb kialakítást tesz lehetővé. A technológia állítólag az első hajtogatós iPhone-t fogja kiszolgálni, ami az elemző Ming-Chi Kuo szerint leghamarabb 2023-ban érkezhet meg.

Azóta pedig Kuo ismét hallatta a hangját az Apple tervei kapcsán, ezúttal a jövőbeli hajtogatós modellek külső kijelzőjéről árulva el egy lényeges információt.

Hirdetés

A TF International Securities elemzője a Twitteren számolt be róla, hogy a cupertinóiak az E Ink Electronic Paper Display (EPD) nevű technológiáját tesztelik, melyet a jövőbeli hajtogatós mobiljuk külső kijelzőjeként és "tablet-szerű" termékeken is alkalmazhatnak. Az egyebek mellett az e-könyv olvasókról ismerős E Ink panelekben szerinte megvan a potenciál, hogy a hajtogatós eszközök külső kijelzőjének alapértelmezett technológiájává váljanak, köszönhetően az energiatakarékos működésüknek.

A jelentés legizgalmasabb pontja a "tablet-szerű" termékeket említő rész, februárban ugyanis két másik neves szivárogtató, Ross Young és Mark Gurman is arról számolt be, hogy az Apple egy 20 hüvelykes, összehajtható MacBook/iPad hibriden dolgozik. Ami pedig magát az EPD kijelzőt illeti, ez valóban jóval kevesebb energiát fogyaszt, mint a Samsung Fold- és Flip-szérián is alkalmazott OLED megjelenítők, cserébe viszont csak alapvető információk megjelenítésére használható.

Egyelőre persze még az sem biztos, hogy az Apple végül tényleg piacra dob egy hajtogatós mobilt vagy tabletet, így Kuo jelentését is a helyén kell kezelnünk. Az almás cég következő nagy dobása a június 6-án kezdődő WWDC fejlesztői konferencia lesz, ahol egyebek mellett az iOS és a macOS operációs rendszerek újdonságairól fogják lerántani a leplet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.