Hirdetés

Ebbe a billentyűzetbe nyugodtan beleöntheted a kávét



|

Megkésett áprilisi tréfával állt elő a Google Japan.

Hirdetés

A Google csaknem 20 éven át sosem hagyta ki az április elseji tréfálkozást, tavaly és idén azonban úgy döntött a keresőóriás, hogy ejti  a hagyományt, így jobb híján csak az eddigi, olykor-olykor egészen jól sikerült viccek felidézése maradt a közönségnek.

A Nagy Kitano Teaszertartás (Kitano Ochanoyu no ki) alkalmából viszont a Google japán divíziója nemrég felfedte azt a különlegességet, amivel eredetileg a 2020-as április elsejére készültek, ám a pandémia miatt végül mégsem mutathatták be.

Hirdetés

Ez pedig nem más, mint a Gboard Yunomi, ami lényegében egy bögre formájú billentyűzet. A yunomi egy tradicionális, fogantyú nélküli, általában kerámia teáspohár, a Google mérnökei erről mintázták a kreációjukat. A tréfás találmány legnagyobb előnye természetesen az, hogy nem tudjuk teával leönteni, hiszen maga tárolja a gőzölgő nedűt.

A különleges billentyűzeten 60, kézzel festett gomb sorakozik, míg odabent egy meglehetősen összetett, 12 nyomtatott áramkörből álló rendszer dolgozik. A szerkezet lelke egy ATmega32U4-AU mikrokontroller, a csatlakoztathatóság jegyében pedig még egy USB-C port is került a klaviatúra-pohár  aljára.

A Stack Overflow Crtl+C/Ctrl+V billentyűzetével ellentétben a Google sajnos nem akarja megvásárolható termékként piacra dobni a Gboard Yunomit, a GitHubon viszont elérhetővé tették a projekt technikai dokumentációját, így a vállalkozó kedvűek akár el is készíthetik maguknak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.