Hirdetés

Ebben az iPhone 7-ben jackcsatlakozó is van



|

Egy hacker addig dolgozott, amíg végül beépített egy jackcsatlakozót egy iPhone 7-be.

Hirdetés

Az Apple a tavalyi iPhone-ok bemutatójakor bátorságot emlegetett, amikor leszámolt a jackcsatlakozóval. Nem az iPhone 7 az első okostelefon, amely jackcsatlakozó nélkül jelenik meg, de tény, hogy a trendet igazából ez indította el. Bár több gyártó követte az Apple-t (például az HTC, és várhatóan a Google is nemsokára), a döntést azóta is rengeteg kritika éri, a Samsung és az LG pedig kitart a régi, de a felhasználók által továbbra is igen nagyra értékelt szabvány mellett. 

Hirdetés

Az aktuális - és a következő - iPhone-oknál mindenesetre nem lehet vezetékes fülhallgatót használni töltés közben, a hagyományos csatlakozókhoz pedig eleve adapter kell. 

Van-e más megoldás? Scotty Allen talált egyet, amelynek hála az iPhone 7 készülékébe beépítette a jackcsatlakozót. A trükk remek, de senki ne csinálja utána. 

A beépítés ugyanis nem csak nagyon drága, de komplikált is. Allen ugyanis szétszedte az Apple gyári adapterét, majd beépítette a készülékbe, és a Lightning porthoz csatlakoztatta. Egy egyedi PCB-vel elérte, hogy a jackcsatlakozón keresztül menjen a hang, ami viszont lekapcsol, ha a Lightning porton keresztül valami más csatlakozik (töltő vagy kiegészítő). 

A folyamat eredményeként tehát továbbra sem lehet egyszerre tölteni és zenét hallgatni (Bluetooth-os eszköz nélkül). 

Allen több száz dollárt költött alkatrészekre és adapterekre, mire elkészült. A PCB-tervei mindenesetre nyílt forrásúak, bárki használhatja, de vehet is kész lapkát 30 dollárért Allentől. A készüléket viszont akkor is meg kell bontani, kiszedni az akkut, a taptic engine-t és más alkatrészeket, vagyis a műveletet nem ajánljuk senkinek, még az otthoni moddereknek sem. 

Mi a tanulság? A jackcsatlakozóra még mindig van igény, és örülünk, hogy a Samsung Galaxy S8 (és S8+, Note 8), valamint a Huawei P10 és LG V30 nem mondtak le róla. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.