Hirdetés

Eddig fogja támogatni a Windows 10-et a Microsoft



|

Egyre népszerűbbé válik a Windows 11, de a vállalat továbbra is elkötelezett a korábbi operációs rendszer mellett.

Hirdetés

A Microsoft nemrég élesítette a legutóbbi Windows 11 frissítést, a 2H22-t, ami több praktikus fejlesztést és javítást is tartalmaz. Egyre több felhasználó vált már a legújabb operációs rendszerre, viszont ez nem jelenti azt, hogy a Microsoft elhanyagolná a Windows 10 karbantartását.

Egy interjú során kiderült, hogy a cég elkötelezett a Windows 10 és a felhasználók iránt, és a jelenlegi tervek szerint egészen 2025-ig fog foglalkozni az operációs rendszer javításával és fejlesztésével.

Hirdetés

John Cable, a Windows Servicing and Delivery divízió alelnöke erősítette meg, hogy a Windows 10 támogatása folyamatosan élni fog 2025 októberéig. Ezzel kapcsolatban a cég már korábban is nyilatkozott, 2021 júniusában is beszéltek a 2025-ig kitartó támogatásról. Egy korábbi nyilatkozat alapján az operációs rendszer 2025. október 14-én fog "nyugdíjba vonulni", de Cable ezúttal pontos dátumot nem adott meg ezzel kapcsolatban.

A Microsoft célja jelenleg, hogy motiválja a felhasználókat a Windows 11-re váltásra, viszont megnyugtató a tudat, hogy nem egyik napról a másikra vonja meg a Windows 10 támogatását, hanem még 3 évig nyugodtan használhatja bárki, aki nem kíván az újabb operációs rendszerre frissíteni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.