Hirdetés

Eddig hallani sem akart az adakozásról, most majdnem minden pénzét elajándékozná Jeff Bezos



|

Új párjával közösen adott interjút, egész más arcát mutatta, mint amit eddig megszoktunk.

Hirdetés

Közös interjút adott Lauren Sánchezzel Jeff Bezos, az Amazon alapítója. A világ negyedik leggazdagabb embere - magánvagyonát 124 milliárd dollárra becsülik - először mutatkozott nyilvánosan párjával, miután elvált feleségétől, aki akkor hatalmas adakozásba kezdett.

Úgy tűnik, Bezost is foglalkoztatja a téma: a CNN-nek adott interjúból ugyanis kiderült, hogy vagyona nagy részét elajándékozná haláláig. 

Hirdetés

Az interjúban a következők hangzottak el:

  • A pénz nagy részét a klímavédelemre fordítaná, az általa vezetett Bezos Earth Fundnak tíz év alatt 10 milliárd dollárt ad majd karbonlábnyom-csökkentésre.
  • A fő feladata, hogy fenntarthatóbbá tegye az építési anyagok gyártását és hogy létrehozzon egy követőrendszert a szén-dioxid-kibocsátás mérésére és elnyelésére.
  • Az Amazon karbonlábnyoma 2021-ben 18 százalékkal nőtt.
  • Jövőre egy csak nőkből álló csapattal utazna a világűrbe. Az űrutazás szerinte még az ő életében elterjed.

Azért érdekes mindez, mert Bezos korábban kemény kritikákat kapott, amiért nem csatlakozott a Giving Pledge-hez, azaz a világ leggazdagabb embereinek vállalásához: ők azok, akik elhatározták, hogy vagyonuk nagy részét jótékony célra fordítják - emlékeztet a Telex.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.