Hirdetés

Eddig nem látott UFO-videókat hozott nyilvánosságra a Pentagon



|

Hivatalos meghallgatáson kerültek elő a magyarázatra váró felvételek.

Hirdetés

Az Egyesült Államok képviselőházának hírszerzési és terrorelhárítási albizottsága nemrég megtartotta az első nyilvános meghallgatását, amely az elmúlt években észlelt azonosítatlan légi jelenségek (Unindetified Aerial Phenomena, UAP) vizsgálatára koncentrál.

A korábban csak UFO-nak (Unidentified Flying Object, azonosítatlan repülő tárgy) hívott anomáliák azt követően keltették fel a képviselőház érdeklődését, hogy egy tavaly nyári hírszerzési jelentés több mint 140 regisztrált UAP-t mutatott be a 2004 óta tartó időszakból.

Hirdetés

A meghallgatáson Ronald Moultre, a hírszerzésért és biztonságért felelős védelmi miniszterhelyettes és Scott Bray, a haditengerészeti hírszerzés igazgatóhelyettese tartott beszámolót. Utóbbi az azonosítatlan légi jelenségek illusztrálására két felvételt is bemutatott, az elsőn (az alábbi videón 0:23-tól látható) egy repülőgépről lencsevégre kapott fehér foltot láthatunk, a másodikon (1:47-től) egy villogó, háromszög alakú tárgy repked.

Mielőtt azonban még nagyon izgalomba jönnénk, Bray szerint nincs olyan tényező, ami bizonyítaná a földönkívüli eredetet az évek során tapasztalt észlelések kapcsán.

"…nincs olyan anyagunk, nem észleltünk olyan emanációt az UAP munkacsoporton belül, amely arra utalna, hogy mindez nem földi eredetű lenne."

- mondta az igazgatóhelyettes a képviselőházi bizottság előtt.  Az idézetben hivatkozott munkacsoportot (hivatalos nevén Légi Objektum Azonosító és Kezelési Szinkronizációs Csoport) a bevezetőben említett jelentés miatt hozták létre a magyarázatra váró észlelések kivizsgálására. Bray szerint a vizsgált UAP-k száma már 400 felett jár, s a bizonyítékok hiánya ellenére továbbra sem zárták ki a földönkívüli eredetet az egyes észlelések mögött.

A meghallgatást hatalmas érdeklődés kíséri, mivel 50 éve ez az első ilyen nyilvános eljárás, amit az azonosítatlan légi jelenségek miatt tartanak. Az Egyesült Államok kormánya az elmúlt évtizedekben teljes titokban kezelte az észleléseket, ebben hozott éles fordulatot a tavalyi jelentés és a munkacsoport megalakítása.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.