Hirdetés

Eddig soha nem látott részletességgel vizsgálja az atomokat a Cornell mikroszkópja



|

Az egyetem kutatói a 2018-ban megépített gépet fejlesztették tovább.

Hirdetés

A Cornell University kutatói 2018-ban alkották meg az úgynevezett EMPAD (electron microscope pixel array detector) mikroszkópot, amelynek köszönhetően rekord részletességgel lehetett vizsgálni az atomokat.

A mérnökök azóta fejlesztik a technológiát, és nemrégiben sikerült még nagyobb felbontású felvételeket készíteni a gépnek köszönhetően.

Hirdetés

A mérnökök a ptychography technológiát alkalmazva háromszoros teljesítménnyel tudják működtetni a speciális mikroszkópot, így az még jobb minőségű, magasabb felbontású felvételeket képes készíteni az atomokról. Alább látható a kapcsolódó tudományos publikációban közzétett fénykép.

A szakértői csapatot vezető David Mueller elmondta, hogy az új technológiával nemcsak rekordot döntöttek a részletességet illetően, de a megoldás jelentős előrehaladást jelenthet a kapcsolódó kutatásokban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.