Hirdetés

Eddig várat még magára az első csillagközi hadgyakorlat



|

A Red Skies (Vörös Égbolt) nevet viselő hadgyakorlatot a STARCOM vezényli majd le.

Hirdetés

A STARCOM, az Egyesült Államok űrkiképzési és felkészültségi parancsnoksága vezényli majd le a világon az első csillagközi hadgyakorlatot. A Red Skies nevet viselő művelet elsődleges célja , hogy az amerikai hadsereg egy esetleges, a műholdjait ért támadásra érdemben tudjon reagálni. Az Űrműveleti Parancsnokság (Space Operation Command, röviden SpOC) Delta 9-es egysége végzi majd el a stratégiai fontosságú műveletet.

A STARCOM nyilatkozata szerint, a nyár második felét még biztosan a felkészülésnek szentelik. Addig azonban még van feladata a kiképző parancsnokságnak. Ezek egyike a műveletben résztvevők kiképzése, ami problémás lehet abból a szempontból, hogy a világűrben már szimulációk helyett az akár dollármilliárdokat felemésztő műholdakkal kell dolgozniuk.

Hirdetés

Egy másik fontos probléma, amin el kell gondolkodni az érintetteknek, hogy egy ilyen hadgyakorlat mennyiben harmonizál a nemzetközi joggal. Egy 1967-es, még mindig érvényben lévő egyezmény például egészen konkrétan tiltja, hogy bármely állam hasonló hadászati tevékenységet folytasson nemzeti szuverenitásra hivatkozva a világűrben vagy valamelyik égitesten.

Amit még fontos megjegyezni, hogy éleslövészet még tervezés szintén sem jött szóba a Red Skies művelettel kapcsolatban. Ezt a STARCOM szóvivője is megerősítette, hozzátéve, hogy egy későbbi hadgyakorlat alkalmával kiegészíthetik még a küldetést konkrét hadászati tevékenységgel, akár szimuláció, akár éles lövészet formájában.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.