Hirdetés

Edzést csinál a munkából a Windows 11 hatékonysági megoldása



|

Az Apple után a Microsoft is előállt a maga produktivitási funkciójával, ami bizonyos szempontból még rá is licitál az almás riválisra.

Hirdetés

Már másfél hónap telt el a Windows 11 leleplezése óta, de a Microsoft még mindig szórja a bejelentéseket az új operációs rendszer kapcsán.  

A cég eszközökért és Windowsért felelős főnöke, Panos Panay a napokban a képkivágó szoftverbe engedett bepillantást, azóta pedig megvillantotta az új Focus Sessions nevű funkciót is, mellyel hatékonyabbak lehetünk a munkavégzésben.

Hirdetés

Az újdonságról megosztott rövid videó tanúsága szerint a funkciót az Óra alkalmazásba integrálják, és lehetővé teszi, hogy nyomon kövessük a Teendőlistában kitűzött céljaink teljesítését, mérjük az egyes  feladatokkal eltöltött időt,  s hogy mindezt a Spotifyból kiválasztott zene kíséretében tegyük.

Magyarán a Focus Sessionsszel kicsit olyanná válik a munkavégzés, mintha egy edzésprogramot használnánk, csak itt nem az elégetett kalóriával, hanem az időben teljesített feladatok számában mérhetjük a sikert.

Érdekesség, hogy a redmondiaknak ezzel bizonyos szempontból az Apple-re is sikerült rálicitálniuk. A megjelenésre váró iOS 15 és a macOS Monterey ugyanis szintén tartogat egy produktivitást segítő megoldást, ám a Focus Mode pusztán a zavaró értesítések kiszűrésére koncentrál, vagyis nincs benne sem célkövetés, sem Spotify-integráció. Cserébe viszont eszközökön át is működik, tehát a telefonon és az órán érkező értesítéseket is kizárhatjuk vele.

A Windows 11 Focus Sessions egyelőre nincs benne az operációs rendszer nemrég elérhetővé vált bétájában, ám Brandon LeBlanc, a Windows Insider Program vezetője a Twitteren azt ígérte, hogy hamarosan rávethetik magukat a tesztelők.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.