Hirdetés

Egekben a VPN-használat Oroszországban



|

A felhasználók így próbálják meg kijátszani a korlátozásokat és elérni a szabad internetet.

Hirdetés

Számos szolgáltató döntött úgy az elmúlt hetekben, hogy kivonul Oroszországból, így hívva fel a figyelmet az orosz-ukrán háborúra. Mióta kezdetét vette a konfliktus, rengetegen kezdtek el VPN-t használni, hogy az országban tiltott tartalmakat, információkat elérhessék, megkerülve ezzel a hivatalos rendszereket.

Az AtlasVPN blogposztjában arról számolt be, hogy március 11-én egy újabb hullám indult, miután a Roszkomnadzor bejelentette, hogy betiltja az Instagramot, válaszul arra, hogy a Facebook nem moderálja az orosz katonák és Vlagyimir Putyin elnök elleni fellépést bátorító bejegyzéseket.  Napokkal később, március 14-én az átlaghoz képest 11253 százalékkal nőtt meg a VPN-ek népszerűsége.

Hirdetés

A szolgáltató úgy véli, a növekedésben közrejátszott az is, hogy a független média egyre inkább ellehetetlenül, szinte minden, nem a kormányhoz kötődő médium működése leállt. Államilag tiltott az orosz-ukrán ütközetet háborúnak nevezni, ehelyett a "különleges katonai bevetés" kifejezés használata engedélyezett. A tüntetőket azonnal elviszik, az állam által fake news-nak ítélt hírek terjesztőit 15 év börtönre büntethetik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.