Hirdetés

Egérrel és billentyűzettel lehet majd játszani az iPadeken



|

Az iPadOS 14 billentyűzetet és egeret is támogat majd, így a gamerek ezen perifériákkal is játszhatnak majd az iPad tableteken.

Hirdetés

Egyre több és több olyan funkcióra derül fény, amelyek érkeznek az Apple rendszereibe, de a fő bemutatón nem volt idő ezeket részletezni. Az egyik legérdekesebb újítás az lesz, hogy az iPadeken hamarosan egérrel és billentyűzettel is lehet majd játszani, nem csak gamepaddel vagy az érintőkijelzőt használva. Az egér támogatását az iPadOS 13 hozta el elsőként, de eddig igazából csak a fizikai, ujjal történő érintéseket váltotta ki a periféria. Tehát messze nem eredményezett PC-szintű játékélményt. 

Hirdetés

A más platformokról átportolt játékoknál nem olyan szerencsés az érintős irányítás, ezért az Apple tavaly jelentette be az Xbox One és a PS4 kontrollereinek támogatását. Így sokkal jobb lett játszani, kivéve azokkal a játékokkal, amelyekhez PC-n kell egy egér és billentyűzet. 

Most, hogy ezek is támogatottak lesznek játék közben az iPadOS 14-gyel, a helyzet változik, és főleg az FPS-ek rajongói örülhetnek. Persze az időbe telhet, mire a fejlesztők is megoldják, hogy minden zökkenőmentesen alakuljon. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.